MedWatch

Hollandsk biotekselskab med dansk medstifter får seedinvestering

Det hollandske biotekselskab Allero Pharmaceuticals, der har en dansker som medstifter og forskningsdirektør, har fået friske penge i kassen fra kapitalfonden Swanbridge Capital. Sammen med fondsmidler fra EU har Allero nu penge nok til at gå i klinik med selskabets hovedaktiver.

Allero Pharmaceuticals med danske Poul Sørensen som forskningdirektør har rejst friske penge fra en hollandsk venturekapitalfond. | Foto: Zealand Pharma PR

Rotterdam-baserede Allero Pharmaceuticals, der står bag en teknologisk platform til udvikling af lægemidler mod allergier og autoimmune sygdomme, har landet en seedinvestering fra den hollandske venturekapitalfond Swanbridge Capital.

Det oplyser venturefonden i en meddelelse, der ikke afslører den nøjagtige beløbsstørrelse af seedinvesteringen, der defineres som den første type investering, der gives til små virksomheder under idestadie eller med en allerede udviklet prototype.

Allero Pharmaceuticals blev stiftet i 2016 af blandt andre danske Poul Sørensen, som i dag er forskningsdirektør i selskabet.

De nye penge fra Swanbridge Capital er sammen med en nylig bevilling fra EU-programmet Horizon 2020 tilstrækkelig til at bringe Alleros hovedaktiver fra de indledende prækliniske studier til egentlige forsøg i mennesker og samtidig udvide brugen af selskabets platform kaldet Somit på stadig flere indikationer.

Vi er glade for engagementet og støtten fra Swanbridge Capital, som vil hjælpe os med at styrke udviklingen af vores somit-platform, hvis værdi vi for nyligt påviste i et prækliniske studie.

Poul Sørensen, medtsifter og forskningsdirektør, Allero Pharmaceuticals

"Vi er glade for engagementet og støtten fra Swanbridge Capital, som vil hjælpe os med at styrke udviklingen af ​​vores Somit-platform, hvis værdi vi for nyligt påviste i et præklinisk studie," udtaler Poul Sørensen.

Særligt område

Somit står for Specifik Oromucosal Immunoterapi, og platformen gør det ifølge Allero muligt målrettet at levere antigen-specifikke immunterapier til oromucosa, som er er særligt område af immunsystemet lokaliseret på indersiden af ​​munden.

Med Somit-platformen søger Allero Therapeutics at levere sikre og langvarige behandlinger, der gendanner immuntolerance hos patienter, som lider af allergiske og autoimmune sygdomme.

”Seedfinansieringen har til formål at bringe flere af vores hoved-targets i kliniske studier målrettet efterfølgende registreringsansøgninger," siger Emil Pot, der er adm. direktør i Allero Therapeutics.

"Denne succesfulde finansiering understreger begejstringen omkring vores platform og dens potentiale til at give patientcentrerede løsninger til den voksende epidemi af allergier og autoimmune lidelser," uddyber han.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier