MedWatch

Kræftchef fra Pfizer skifter til stilling hos Genmab-partner

Dimitry Nuyten stopper som chef for den kliniske udvikling af immunonkologiske behandlinger hos Pfizer for i stedet at blive medicinsk direktør for Aduro Biotech, der siden 2015 har samarbejdet med Genmab.

Foto: AP Photo/Richard Drewm Fuke

Det amerikansk/hollandske biotek-selskab Aduro Biotech har hentet den højstående Pfizer-direktør Dimitry Nuyten til stillingen som medicinsk direktør, chief medical officer.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Nuyten har hos Pfizer bestredet adskillige poster og har senest haft titel af vice president og leder af medicinalkoncernens kliniske arbejde med udviklingen af immunonkologiske lægemidler.

Aduro har specialiseret sig udviklingen af netop immunterapeutiske behandlinger, og har siden 2015 samarbejdet med Genmab om at evaluere det danske selskabs Duobody-platform til udviklingen af bispecifikke antistoffer.

Hverken Genmab eller Aduro har for nylig orienteret omverdenen om fremdriften i samarbejdet, men tidligere i år meddelte Aduro, at det ville fokusere dets indsats på udviklingen af såkaldte STING-agonister (Stimulator of Interferon Genes) og antistoffer rettet mod A Proliferation Inducing Ligand (APRIL)-signalvejen, hvoraf sidstnævnte står over for de første forsøg i mennesker mod sygdommen IgA-nefropati.

Af Genmabs hjemmeside fremgår det, at hvis ét af selskaberne vælger at trække sig fra samarbejdet, vil det andet have mulighed for at forstætte udviklingen på allerede klarlagte vilkår.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier