MedWatch

Eli Lilly tester nyt diabeteshåb mod Novo-insulin i omfattende fase 3-studie

Amerikanske Eli Lilly starter nye fase 3-studier af det helt store håb for fremtiden i sin pipeline af diabeteslægemidler. Blandt andet skal fremtidshåbet testes op imod Novo Nordisks insulinflagskib Tresiba i godt 1400 patienter fra en lang række lande og mod amerikanernes egen blockbuster Trulicity.

GLP-1-analogen Trulicity er blevet flagskibet i Eli Lillys diabetesportefølje, men selskabet barsler med et endnu mere effektivt lægemiddel i samme klasse. | Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Rick Bowmer/

Det vakte stor opsigt, da den amerikanske Novo Nordisk-rival Eli Lilly sidste efterpår præsenterede fase 2-data for et nyt lægemiddel til behandling af type 2-diabetes, der kombinerer effekterne fra de to hormoner GLP-1 og GIP.

Ved den lejlighed lød det fra selskabet, at man ville fortsætte udviklingen af lægemidlet, tirzepatid, i et omfattende fase 3-program kaldet Surpass i løbet af 2019, og selskabet sparker nu gang i en række studier under det program. Det viser studiebeskrivelser lagt op i databasen clinicaltrials.gov.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier