MedWatch

Medicinrådets vurdering af kræftmiddel havner på sundhedsministerens bord

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby skal redegøre for sin holdning til, at Medicinrådet efter halvandet år endnu ikke er kommet med en endelig afgørelse om rutinemæssig brug af middel mod knoglemarvskræft.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) har seks hverdage til at redegøre for sin holdning til Medicinrådets arbejde med at vurdere kræftlægemidlet Revlimid. | Foto: /Ritzau Scanpix/Philip Davali

Spørgsmålet om anvendelse af lægemidlet Revlimid (lenalidomid) fra Celgene på danske sygehuse bliver nu en sag for sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Således har Danske Folkepartis Jeppe Jakobsen bedt ministeren redegøre for sin holdning til at lægemidlet, som Medicinrådets egne eksperter har vurderet til at give en vigtig klinisk merværdi for patienter i vedligeholdelsesbehandling for knoglemarvskræft, efter halvandet års arbejde endnu ikke er blevet endeligt vurderet til anvendelse i Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier