MedWatch

Novo-firma går glip af 266 millioner kr efter patentnederlag til Teva

Det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af aktierne i, har tabt en sag ved en amerikansk domstol til Teva-selskabet Actavis om påstået brud på et patent. Selskabets danske direktør overvejer at anke, men en retssag kan komme til at koste dyrt.

Biotekselskabet Orexo, med danske Nikolaj Sørensen i spidsen, må skyde en hvid pind efter 40 mio. dollars, efter at have tabt en retsag i USA om brud på et af selskabets patenter. | Foto: Orexo/PR

En amerikansk distriktsdomstol har truffet afgørelse i en patentsag mellem israelske Teva, der har danske Kåre Schultz som topchef, og det svenske biotekselskab Orexo, der har danske Nikolaj Sørensen som topchef og Novo Holdings i ejerkredsen.

Og dommen er faldet ud til fordel for Teva, der dermed går sejrrigt ud af sagen, som omhandler et af Orexos seks patenter i USA på midlet Zubsolv, der bruges til vedligeholdelsesbehandling af opioidafhængighed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier