MedWatch

Johnson & Johnson indgår hemmeligt forlig i babypudder-kræftsag

I en sag om Johnson & Johnsons babypudder, der i flere tilfælde har vist sig at indeholde asbest, har lægemiddelselskabet nu indgået forlig.

Det amerikanske medicinalfirma John & Johnson kan se frem til en lang række retssager i 2019. | Foto: /Ritzau Scanpix/Mike Blake

Den amerikanske lægemiddelgigant Johnson & Johnson har indgået et hemmeligt forlig med modparten i en retssag i Oklahoma, skriver Bloomberg News.

Sagen drejer sig om Johnson & Johnsons ikoniske babypudder, som produceres med talkum, og som har vist sig i flere tilfælde at indeholde asbest.

I Oklahoma havde en 77-årig kvinde anlagt sag mod farmakæmpen med påstanden om, at hendes brug af babypudderet har medført, at hun har fået en sjælden cancersygdom.

Onsdag frikendte en jury i New Jersey ellers Johnson & Johnson i en anden sag af tilsvarende karakter, mens koncernen i sidste uge tabte en lignende sag i Oakland i Californien og blev dømt til at betale 29 mio. dollar i erstatning.

Sidste år kom det frem, at undersøgelser gennem tiden har vist, at Johnson & Johnsons babypudder kan indeholde asbest. Det skyldes, at talk flere steder udvindes af jorden tæt på forekomster af asbest. Samtidig fortalte nyhedsbureauet Reuters, at koncernen havde kendt til det i flere årtier.

Johnson & Johnson blev i juli sidste år ved en ret i St. Louis dømt til at betale 4,69 mia. dollar i erstatning til 22 kvinder, der anklagede selskabets babypudder for at have forårsaget kræft. Seks af de 22 kvinder var på det tidspunkt allerede døde.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier