MedWatch

EMA advarer mod risiko for livsfarlige blodpropper ved Pfizers Xeljanz

Det europæiske lægemiddelagentur advarer nu ligesom sin amerikanske pendant mod lægemidlet Xeljanz på grund af øget risiko for blodpropper i lungerne. Lægemiddelstyrelsen i Danmark samt Pfizer er i dialog med læger herhjemme.

Pfizers danske hovedkvarter i Ballerup arbejder sammen med Lægemiddelstyrelsen herhjemme om at orienterer læger om EMA's nye advarsel om at bruge medicinalgigantens Xeljanz i høje doser. | Foto: Ritzau Scanpix/Christian Lindgren

Det gik først op for lægemiddelmyndighederne på den anden side af Atlanten, hvor FDA i februar gik ud med en advarsel om, at en dosis på 10 mg af Pfizers gigtmedicin Xeljanz gav en forhøjet risiko for blodpropper i lungerne og blev kædet sammen med flere dødsfald.

Det fik lægemiddelagenturet i Europa, EMA, til at sætte dets egen undersøgelse af medicinen og den ellers godkendte dosis i gang, og tidlige resultater gør nu, at EMA advarer mod at tage den høje dosis på to gange 10 mg dagligt, indtil agenturet har de færdige resultater og kommer med sin endelige vurdering.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier