MedWatch

Jazz Pharma får godkendt lægemiddel mod narkolepsi – men må stadig ikke lancere det

Det har været længe undervejs, men det amerikanske medicinalfirma Jazz har nu fået godkendt deres lægemiddel Sunosi mod narkolepsi af de amerikanske lægemiddelmyndigheder.

FDA har netop godkendt lægemidlet Sunosi, men det er ikke nok til, at det kan lanceres på markedet endnu. | Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

Det har ikke kørt problemfrit for medicinalselskabet Jazz at få godkendt deres middel mod narkolepsi. Men efter en længere proces, hvor firmaet ændrede i sin ansøgning undervejs, har de nu fået grønt lys af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, til at lancere deres lægemiddel Sunosi, der både virker mod søvnløshed og søvnapnø.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

Jazz må dog vente med at smide det på markedet, for Sunosi skal først igennem en anden regulatorisk proces hos de amerikanske narkotikamyndigheder, DEA, og det går ikke altid lige hurtigt. Det burde typisk tage 90 dage, men kan trække ud i op til et år og har endda i nogle sager taget flere år.

De forventede salgstal for Sunosi er derfor også moderate i år, men analytikere forventer, at lægemidlet kan hive mange hundrede mio. dollar ind om året senere hen.

Sunosi bliver Jazz’s anden nye lægemiddel-lancering i mange år og følger i fodsporene på deres middel mod leukemi, Vyxeos.

Jazz opsnapper lovende narkolepsi-middel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier