MedWatch

Dansk Erhverv: Besparelse og smalhals indenfor forskning er gift for life science-branchen

Det politiske ambitionsniveau for dansk life science er for lavt og risikerer at sætte Danmarks førerposition på området over styr, hvis ikke der skabes bedre vilkår for forskere og for de medicinal- og medicovirksomheder, der skal skabe morgendagens lægemidler og hospitalsudstyr, lyder opsangen fra sundhedspolitisk chef.

Der skal handles nu, hvis Danmarks styrkeposition indenfor life science ikke skal sættes over styr, mener Katrina Feilberg, sundhedspolitisk chef i Dansk Erhverv. | Foto: Dansk Erhverv

Den danske life science-industri er en vækstmotor, der buldrer derudaf med sine 48.000 ansatte, der bidrager med 21 milliarder i skattebetalinger og med 16 procent af den samlede danske vareeksport svarende til 108 milliarder kroner.

Men industrien hviler på et skrøbelig grundlag, og hvis ikke den sikres bedre vilkår at arbejde under, risikerer Danmark at miste sin ellers gennem flere år velfortjente førerposition.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier