MedWatch

Sydbank regner med nyt Bavarian-underskud i 2019 - overskud i 2020

Efter al sandsynlighed ender det med minus på bundlinjen hos Bavarian Nordic, når selskabet fremlægger regnskab på torsdag, men der er mulighed for at det minus kan blive vendt til plus næste år.

Foto: /ritzau/Philip Davali/

Bavarians årsregnskab torsdag vil formentlig afsløre, at også 2019 ender med underskud. Det fremgår af en optakt til regnskabet fra Sydbank, der estimerer et driftsunderskud på 307 mio. kr. i år mod et estimeret minus på 383 mio. kr. i 2018.

Ligesom det har været tilfældet de seneste år vil Bavarians primære indtægtskilde være koppevaccinen, Imvamune.

"Vi venter, at Bavarian kan indtægtsføre de resterende 50 mio. dollar fra den indledende kontrakt med den amerikanske regering i forbindelse med produktion og oplagring af frysetørret Imvamune. Hertil kommer 20 mio. dollar i forbindelse med kvalificeringen af fyldelinjen for frysetørret Imvamune," skriver analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i et notat.

Han venter et samlet salg af Imvamune på 452 mio. kr. i det igangværende år. Dertil kommer kontraktarbejde på linje med 2018.

"Vi estimerer således en samlet omsætning på 604 mio. kr. og en driftsindtjening på minus 307 mio. kr.," skriver Sydbank-analytikeren i sin optakt.

I 2020 venter Sydbank til gengæld, at Bavarian får et overskud på driften på 333 mio. kr. løftet af et salg af den priority review voucher, som ventes at følge med en godkendelse i USA af Bavarians flydende koppevaccine til september.

Sydbank vurderer, at voucheren, som giver mulighed for at reducere behandlingstiden hos den amerikanske lægemiddelstyrelse af et valgfrit lægemiddel til seks måneder fra normalt ti, vil blive solgt for omtrent 600 mio. kr. næste år.

Blandt de væsentlige emner inden regnskabet nævner Søren Løntoft Hansen desuden nyt om Bavarians udviklingsprogram med RSV-vaccinen samt eventuelle kommentarer om fremskridt i jagten på en partner til vaccinen mod luftvejsvirussen.

FDA forlænger behandling af Bavarians koppevaccine-ansøgning

Bavarian starter klinisk forsøg med HPV-vaccine

Asger Aamund ramt af milliontab - Bavarian trækker voldsomt ned 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier