MedWatch

Novo er igen Danmarks største skatteyder - betalte 7,7 mia. kr. til kassen

Novo-ejeren Novo Holdings er endnu engang det firma, der har betalt mest selskabsskat i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Novo Nordisk betalte næsten tre gange så meget i skat som erhvervslivets næststørste skatteyder, Danske Bank.

Hvis nogen skulle være i tvivl, så har Novo Holdings, der betaler skatteregningen på vegne af blandt andet Novo Nordisk, Novozymes, NNIT og Xellia Pharmaceuticals, endnu engang bevist, at selskabet er erhvervslivets største skatteyder.

Det fremgår af Skats åbne skattelister.

Novo Holdings spyttede 7,7 mia. kr. i kassen og var dermed langt over listens nummer to, Danske Bank, der betalte 2,7 mia. kr. i selskabsskat.

Novo Nordisk har været erhvervslivets største skatteyder siden 2014, og inden da var selskabet kun overgået af A.P. Møller Holding, som står bag Mærsk-konglomeratet.

Samlet set tjente statskassen 71,9 mia. kr. på selskabsskat i 2017, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det var en rekordhøj indtjening og 11,7 mia. kr. mere end året før, hvilket svarer til en stigning på 19 pct.

Nykredits cheføkonom Tore Stramer skriver ifølge Ritzau i en kommentar, at skattebetalingen i 2018 meget vel kan have sat endnu en rekord, men at rekordrækken formentlig snart bliver brudt, fordi der rundt i verden er tegn på en økonomisk opbremsning.

Den danske selskabsskat lyder på 22 pct.

Donald Trumps skattelettelser gav Novo Nordisk vækst på bundlinjen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier