MedWatch

Lars Fruergaard liner op til stor lancering af Novos diabetestablet

Det bliver afgørende for Novo-topchefen Lars Fruergaard, at han kan lave en stærk lancering af selskabets kommende diabetesbehandling i tabletform, som skal give Novo adgang til et helt nyt marked inden for sygdommen.

Foto: Ritzau Scanpix/ERH/Niels Hougaard

Der er pres på Lars Fruergaard, Novo Nordisks topchef, når det kommer til lanceringen af selskabets nye diabetesbehandling i tabletform. For med et stadig mere udfordret insulinmarked i USA er det den nyere klasse af GLP-1-midler, som skaber væksten for selskabet, men Novo har ikke før lanceret en diabetesbehandling i tabletform, så der er behov for at Novo rammer hårdt og rammer rigtigt i første forsøg.

Det skriver Børsen.

Lars Fruergaard er dog ikke videre meddelsom, når det kommer til lanceringen, der efter planen skal ske i slut 2019 eller start 2020.

"Vi skal have en prispolitik, en positionering og en adgang til markedet, der gør, at vi kan bruge vores salgsstyrke til at komme ud og forklare det. De planer lægger vi i øjeblikket, og jeg vil af konkurrencemæssige hensyn ikke sige mere om, hvordan vi har tænkt os at gøre det," siger topchefen til Børsen.

Med den nye diabetestablet adresserer Novo Nordisk et marked i en størrelsesorden på 200 mia. kr. årligt, da tabletbehandlingen er til langt mindre gene end de indsprøjtninger, som har været mere typiske for det danske selskabs behandlinger.

Til gengæld er tabletterne generelt også meget dyrere at producere end de flydende behandlinger, fordi de kræver langt mere aktivt stof end indsprøjtningerne for at være effektive. Lars Fruergaard understreger dog, at selskabet løbende arbejder på at få produktionsomkostningerne ned og optimere formuleringen.

Novo Nordisk øjner orale løsninger med ny leveringsteknologi

Novo-rivaler viser pæn sikkerhedsprofil for diabetespille

Lars Fruergaard: "Det handler om ikke at blive set som en del af problemet, men som en del af løsningen" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier