MedWatch

Johnson & Johnson skal betale 190 mio kr i erstatning til kræftsyg kvinde

En domstol i Californien har afgjort, at medicinalgiganten Johnson & Johnson skal betale 29,4 mio. dollar i erstatning til en kvinde, som siger, at hendes kræftsygdom skyldes firmaets talkumprodukter.

Det amerikanske medicinalfirma John & Johnson kan se frem til en lang række retssager i 2019. | Foto: /Ritzau Scanpix/Mike Blake

Den amerikanske medicinalkæmpe Johnson & Johnson står foran 13.000 retssager, der alle relaterer sig til firmaets talkumprodukter, som er blevet kritiseret for at indeholde asbest. Og hvis en dom fra Californien bliver udslagsgivende for de mange følgende retssager, er det dårligt nyt for virksomheden.

Her blev selskabet dømt til at betale erstatning til en kvinde, som under retssagen har forklaret, at hun har brugt selskabets babypudder samt et andet talkumprodukt, Shower to Shower, op gennem 1960’erne og 1970’erne og fik konstateret den asbest-relaterede kræftsygdom lungehindekræft i 2017.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Uenighed om asbest

Den amerikanske jury fastsatte erstatningen til 29,4 mio. dollar (ca. 190 mio. kr.), og Johnson & Johnson gjorde det hurtigt klart, at virksomheden vil anke dommen på grund af "seriøse proceduremæssige og bevismæssige fejl" under retssagen, og firmaet hævdede efterfølgende, at kvindens advokater ikke havde bevist, at selskabets babypudder indeholdt asbest.

"Vi respekterer rettens vej, men gentager, at juryens dom ikke er en medicinsk, videnskabelig eller regulerende konklusion om et produkt," oplyste Johnson & Johnson i en udtalelse efter dommen.

Firmaet afviser på trods af dommen, at dets talkumprodukter skulle indeholde asbest.

"Nu har endnu en jury afvist Johnson & Johnsons misvisende påstande om, at deres talkum er frit for asbest. Firmaets interne papirer, som juryen så, åbenbarede endnu engang den chokerende sandhed om årtiers mørklægning,  bedrageri og fortielse af Johnson & Johnson," sagde Moshe Maimon, der er advokat for den kræftramte kvinde.

Retssagen var den første i en længere række, som er på vej i 2019, og som alle handler om Johnson & Johnsons talkumprodukter.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier