MedWatch

Problemramt Saniona-konkurrent stopper igen et studie efter bivirkninger

Amerikanske Zafgen, som flere gange har haft problemer med alvorlige bivirkninger, har nu lagt en kandidat mod spiseforstyrrelsen Prader-Willis syndrom på hylden på grund af endnu et sikkerhedsbrist.

Spiseforstyrrelsen Prader-Willis syndrom medfører en ekstrem trang til overspisning. | Foto: Colourbox

Endnu engang er den amerikanske biotekvirksomhed og Saniona-konkurrent Zafgen løbet ind i alvorlige bivirkningsproblemer.

Selskabet har på ubestemt tid udsat et planlagt fase 1-studie inden for grovædersygdommen Prader-Willis syndrom, som er danske Sanionas vigtigste indikation i øjeblikket.

Det skyldes, at Zafgens lægemiddelkandidat i indikationen, ZGN-1258, har ført til muskelsvind i prækliniske studier på mus.

Det skriver branchemediet Endpoints.

Zafgens aktie faldt 35 pct. i det amerikanske eftermarked, og det skyldes ikke bare ZGN-1258's fejlslag, men også de implikationer, som bivirkningsproblemer har for Zafgen.

Det er nemlig langt fra første gang, at Zafgen har problemer med alvorlige bivirkninger, og selskabet er mere eller mindre kommet i dårligt lys hos FDA på grund af sin historik.

I 2016 skrottede Zafgen sit fedmemiddel beloranib i fase 3, da en patient døde under studierne. Selskabet omstrukturerede, fyrede en tredjedel af de ansatte, og satte i stedet sin lid til diabeteskandidaten ZGN-1061.

Men to år senere stoppede de amerikanske sundhedsmyndigheder Zafgens fase 2-studier med ZGN-1061, fordi de frygtede, at midlet havde samme bivirkningsproblemer som beloranib.

Siden har ZGN-1061 bestået et fase 2-studie i Australien i stedet uden sikkerhedsproblemer, men har fortsat ikke fået lov at gennemføre fase 2-studier i USA.

Men den enes død er som bekendt den andens brød. Sanionas aktie stiger tirsdag 13,5 pct. i kølvandet på Zafgens dårlige nyheder.

Diabetesfirma består fase 2-studie efter problemer hos FDA

Myndigheder stopper endnu et studie fra amerikansk fedme- og diabetesfirma

Fedmeselskab dropper kerneaktiv og omstrukturerer 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier