MedWatch

Sunstone-selskabet Alligator indleder dansk-svensk forsøg

Det delvist Sunstone-ejede biotekselskab Alligator Bioscience har behandlet den første patient i et fase 1-studie med et potentielt kræftmiddel, der udføres i Danmark og Sverige.

Herlev Hospital er ét af de hospitaler, der deltager i et fase 1-forsøg med en lægemiddelkandidat fra svenske Alligator Biosciences. | Foto: /Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Alligator Bioscience har doseret den første patient med selskabets lægemiddelkandidat ATOR-1015, der undersøges som en potentiel kræftbehandling.

Studiet foregår på patienter fra Rigshospitalet og Herlev Hospital og tre klinikker i Sverige, hvor ATOR-1015 skal afprøves på 53 patienter i en fase 1-forsøg, hvor midlet for første gang afprøves i mennesker kræftsygdomme med solide tumorer på et fremskredent stadie.

Formålet med studiet er at undersøge sikkerheden ved behandling med midlet samt fastlå den optimale dosering.

Resulaterne af studiet ventes klar i andet halvår af 2020.

ATOR-1015 er et antistof, som blokerer proteiner CTLA-4, som findes på kroppens immunceller, og som kræftceller udnytter til at skjule sig fra immuncellerne.

Alligator har i forvejen en enkelt kræftkandidat ved navn ADC-1013 i fase 1, som selskabet udvikler i samarbejde med Johnson & Johnson-selskabet og Genmab-partneren Janssen.

Sunstone-selskabet Alligator starter fase 1-studie med nyt kræftmiddel

Svensk Sunstone-selskab fortsætter oprustningen  Sunstone-selskab henter milepælsbetaling hos Janssen Alligator henter Genmab-chef til ledelsen

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier