MedWatch

Novo Holdings sælger ud af sine aktier i tidligere kriseramt bank

Novo-ejeren Novo Holdings har solgt størstedelen af sin aktiepost i Vestjysk Bank, som staten reddede under finanskrisen, og som Novo Holdings senere var med til at købe af Finansministeriet.

Novo Holdings købte i 2017 en ejerandel på 8,4 pct. i Vestjysk Bank af den danske stat. | Foto: Martin Havtorn Petersen/MedWatch

Investeringsselskabet Novo Holdings er bedst kendt for sine ejerskaber og investeringer i life science-branchen, men selskabet har også poster i andre erhverv.

En af dem er banksektoren, hvor Novo Holdings har en andel af den tidligere kriseramte Vestjysk Bank, som selskabet netop har solgt kraftigt ud af.

Novo Holdings ejer nu blot 0,91 pct. af aktierne i Vestjysk Bank mod tidligere 6,44 pct.

Det oplyser Vestjysk Bank i en fondsbørsmeddelelse.

Vestjysk Bank blev hårdt ramt af finanskrisen omkring 2008, men overlevede, fordi staten overtog ejerskabet af banken. I 2017 købte et konsortium af investorer, heriblandt Novo Holdings, banken for 1 kr. pr. aktie af Finansministeriet og det statsejede selskab Finansiel Stabilitet.

Dengang købte Novo Holdings, eller Novo A/S, som det dengang hed, en ejerandel på 8,4 pct. af Vestjysk Bank for 75 mio. kr.

Alene ejerandelen på 5,53 pct., som Novo Holdings nu har solgt, har til sammenligning med dagens aktiekurs en værdi på 131,6 mio. kr.

Convatec har kostet Novo-ejer 4,7 mia kr: Investormøde var en timelang selvransagelse 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier