MedWatch

Analytiker: Genmab har solid kursstigning i vente efter positive resultater

Efter melding om positive resultater med en forbedret udgave af Darzalex forventer Sydbank-analytiker, at Genmab-aktien tirsdag kan åbne med en stigning på over 5 pct.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Der kan være en solid kursstigning i vente for Genmab-aktionærerne fra åbningen tirsdag, efter at selskabet mandag aften har præsenteret positive fase 3-resultater med en langt mere bekvem version af Darzalex mod knoglemarvskræft.

Det vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, som betegner resultaterne som meget vigtige for Genmab og for at selskabet kan indfri de forventninger, som markedet har til salget af Darzalex på længere sigt.

Data fra fase 3-studiet Columba viser grundlæggende, at behandlingen med Darzalex i en subkutan version er lige så god som behandlingen i en almindelig intravenøs form, men i modsætning til den nuværende markedsførte intravenøse version, så er behandlingstiden langt kortere i en subkutan version.

"Det er særdeles positivt for Genmab. Det er noget, som skal være med til at nedbringe infusionstiden fra adskillige timer til 3-5 minutter. Det er langt mere bekvemt for patienter med knoglemarvskræft," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han vurderer, at den lange infusionstid hidtil har været med til at begrænse brugen af Darzalex, da der lige nu faktisk er mangel på infusionsstole i klinikkerne.

"De her flaskehalsproblemer er noget, der kan afhjælpes med sådan en subkutan udgave af Darzalex. Så det er rigtigt vigtigt og positivt for Genmab."

"Det er noget af det, som skal gøre, at Darzalex indfrier det topsalgspotentiale, som ligger i markedet på omkring 9 mia. dollar," siger Søren Løntoft Hansen.

Genmab vil nu drøfte resultaterne med sundhedsmyndighederne med henblik på at forberede og indsende en registreringsansøgning for den mere bekvemme behandlingsform.

Godkendelse kan komme ultimo 2019

Resultater fra tidligere studier havde også vist positive resultater, men resultaterne fra Columba-studiet er kommet tidligere end ventet, påpeger analytikeren.

"Resultaterne var forventet i første halvår. Det kan betyde, at man kan få en godkendelse og lancering i den her form ultimo 2019. Hvis alt går vel måske endda hurtigere," siger Søren Løntoft Hansen.

Han bemærker samtidig, at en godkendelsen i den form vil få den betydning, at patentet i den subkutane form holder længere end Darzalex i den nuværende udgave med brug gennem almindelige infusioner.

Mandagens nyhed kan give Genmab-aktien medvind fra åbningen på det danske aktiemarked tirsdag, vurderer han.

"Man har selvfølgelig vist positive resultater i tidligere studier med den her subkutane udgave, så selvfølgelig er der noget af det, der er indregnet i aktien - men ikke til fulde. Så jeg tror egentlig, at vi vil se en pæn stigning til Genmab-aktien tirsdag morgen."

"Det kunne godt være på over 5 pct.," siger Søren Løntoft Hansen.

I sidste uge vurderede Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel, i øvrigt over for Ritzau Finans, at den forbedrede udgave af Darzelex vil løfte salget markant.

"Det vil få markant positiv indflydelse på salget, for vi ved, at der er flaskehalse på mange behandlingssteder i USA og formentlig også i Europa," sagde Jan van de Winkel.

Mandag steg Genmab-aktien 3 pct. til 1101 kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier