MedWatch

Neurosearch mindskede underskuddet på vejen mod lukning

Biotekselskabet Neurosearch frasolgte i 2018 et aktiv, der sikrede selskabet den højeste indkomst i årevis. Facit for året - der kan blive det sidste for Neurosearch - blev dog et nyt underskud.

Foto: Neurosearch/PR

2018 var endnu en gang tabsgivende for Neurosearch, der dog landede et bedre resultat end året før.

Det viser selskabets regnskab for 2018, der er offentliggjort mandag morgen, og hvor selskabet noterer sig et samlet underskud på 2,8 mio. kr. mod 7,9 året før.

Neurosearch har gennem en længere årrække været i dvale, mens ledelsen har undersøgt mulighederne for at finde en mulig køber til selskabet - den manglende aktivitet i selskabet betyder således også, at eneste indtægt i 2018 stammer fra en handel, hvor selskabets tidligere partner Teva har frasolgt rettighederne til lægemiddelkandidat Pridopidin - tidligere kendt som Huntexil - hvilket har udløst en betaling på 450.000 dollars, svarende til 2,9 mio. kr., til det danske selskab.

For 2019 forventer Neurosearch et nyt underskud i størrelsesordenen 4-6 mio. kr. Det er dog under forudsætning af, at selskabet fortsætter i dets nuværende form, og at storaktionæren Nordic Transport Group (NTG) ikke gør alvor af dets ambitioner om at fusionere de to selskaber, hvorved logistikvirksomheden i praksis lader sig børsnotere gennem Neurosearch.

Nordic Transport Group ejer 22,95 pct. af aktierne i Neurosearch.

Biotekfolk tager afsked med Neurosearch: "Det er på mange måder historien om biotek"

Asger Aamund om Neurosearchs deroute: "Vi skulle nok have holdt fast i kernekompetencerne" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier