MedWatch

International konference om mikrobiomer og probiotika åbnet i København

København er i de kommende dage vært for en international konference, der samler eksperter og virksomheder, der arbejder med blandt andet mikrobiomer.

Foto: Colourbox

Scandic Copenhagen har onsdag slået dørene op til konferencen Probiota 2019, der for 12. år i træk samler eksperter og virksomheder fra hele verden med interesse for probiotika og mikrobiomer.

Sidstnævnte er et område, der spås en større rolle i fremtidens lægemiddeludvikling, og blandt andre medicinalvirksomheden Ferring, der har forskningshovedkvarter i Ørestad, har indledt et stort sats på netop mikrobiomer som en mulighed for at komme sygdomme til livs ved at modificere eller behandle den bestand af bakterier og mikroorganismer, som findes overalt i kroppen.

"Mikrobiomet er en platform, vi går meget hårdt ind i. Det bliver vores nye fokusområde inden for mavetarmsygdomme og fertilitet," sagde selskabets adm. direktør Per Falk til MedWatch i forbindelse med Bio-Europe, hvor han deltog i en paneldiskussion om mikrobiomer som medicinsk interesseområde.

At arrangøren af Probiota 2019, medie- og konferencevirksomheden William Reed, har valgt København som vært for dette års konference skyldes blandt andet en indsats fra Copenhagen Capacity, der markedsfører Øresundsregionen.

"Sammenholdt med det faktum, at konference er blevet udsolgt på rekordtid, understreger bare at Greater Copenhagen’s Life Science-klynge Medicon Valley er med helt fremme, når det gælder forskning inden for mikrobiomet," siger Anette Steenberg, der er direktør for Copenhagen Capacitys investeringsfremmearbejde.

Også Wonderful Copenhagen, der byder på at få internationale konferencer til København, og som sammen med Copenhagen Capacity har bidraget til at få Probiota 2019 her til, glæder sig over, at konferencen nu for første gang besøger København.

”Probiota 2019 er, ligesom mange videnkongresser, specialiseret inden for life science, og kongresserne fungerer ofte som platform for at skabe stærke relationer til lokal forskning, videnmiljøer og danske virksomheder," siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Probiota 2019 foregår fra 13. til 15. februar.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier