MedWatch

Finanshus: Det er svært at regne Novo-aktiekursen hjem

På trods af høje forventninger til Novos semaglutid-forretning, så har det britiske finanshus HSBC svært ved at værdiansætte Novo Nordisks aktie.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den britiske finanshus HSBC har stadig særdeles svært ved at få sin værdiansættelse af Novo-aktien til at harmonere med markedskursen.

Banken løfter kursmålet for Novo Nordisk-aktien til 217 kr. fra 200 kr., men ligger dermed fortsat mere end 100 kr. lavere end markedskursen tirsdag middag på 321,85 kr. Anbefalingen er uændret "reducer".

"På trods af hvad vi anser for at være høje forventninger til Novos semaglutid-forretning, så er vores højere kursmål på 217 kr. mod tidligere 200 kr. væsentligt under den nuværende aktiekurs," skriver den britiske storbank i et notat.

HSBC's forventninger til Novos semaglutid-forretning omfatter en godkendelse af diabetespillen, oral Semaglutid, muligvis allerede inden udgangen af 2019.

Sammen med Novos injektionsbaserede GLP-1-analog, Ozempic, der bygger på samme molekyle - Semaglutid - regner HSBC med et topsalg for den del af forretningen på 9 mia. dollar om året.

Og allerede i 2025 venter HSBC, at Semaglutid-forretningen vil udgøre 50 pct. af Novos diabetesforretning og 46 pct. af det samlede salg.

Novo bruger 415 millioner på amerikanske tv-reklamer

Novo Nordisk øjner orale løsninger med ny leveringsteknologi

Lars Fruergaard: "Det handler om ikke at blive set som en del af problemet, men som en del af løsningen" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier