MedWatch

Farmaselskaber er begejstrede over Trumps opgør med medicinrabatter

Mens medicinindkøberne raser i USA, er direktørerne for Novo Nordisk og en række andre medicinalgiganter positive over for den omlægning af rabatsystemet på medicin, som Donald Trump foreslog for en uge siden.

Adm. direktør i Novo, Lars Fruergaard Jørgensen, er en af de topchefer, der hilser en mulig omlægning af rabatsystemet på medicinpriser i USA velkommen. | Foto: /Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Debatten om rabatter på medicin raser videre i USA, og mens landets indkøbere af medicin, de såkaldte Pharmacy Benefit Managere (PBM’er), kæmper for at beholde den nuværende situation og deres rabataftaler og netop har lanceret en stor reklamekampagne med det budskab, ønsker direktørerne for en række store medicinalfirmaer ændringer på området.

Producenterne er anderledes positive over for de politiske tanker, som Trumps regering præsenterede for en uge siden, og som går ud på at ændre de regler, der giver PBM’erne store rabatter på deres indkøbspriser, som samtidig har fået listepriserne på medicin til at eksplodere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier