MedWatch

Novo bruger 415 millioner på amerikanske tv-reklamer

Novo Nordisk vil have patienter til at bruge koncernens nye væksthåb Ozempic i stedet for Victoza, der løber af patent i 2023, og tv-reklamer i USA er en del af Novo’s strategi.

Novo bruger blandt andet tv-reklamer i USA til at promovere sit nyeste produkt Ozempic.

Novo Nordisk udnytter i høj grad den mulighed i USA, at firmaer må reklamere for lægemidler på tv. Siden juli 2018 har diabetesgiganten brugt 415 mio. kr. på tv-reklamer i USA for Novo’s nyeste præparat og helt store satsning Ozempic.

Det viser tal fra ispot.tv, der måler udbredelsen af tv-reklamer i USA. Der blev købt tv-reklamer for lægemidler for cirka 40 mia. kr. totalt set i 2018, og diabetes er en af de kategorier, som medicinalindustrien bruger flest penge på at reklamere for.

Det skriver Børsen.

Victoza er fortsat det bedst sælgende GLP1-middel i Novo Nordisks portefølje med et salg på 24,3 mia. kr. i 2018, men den danske medicingigant vil gerne ændre det billede over de kommende år, da Victoza går af patent i 2023.

"Vores strategi er at sikre, at Victoza ikke længere er produktet, man bliver på, når patentet løber ud, så innovationen driver markedet," siger Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk, til avisen.

Ozempic er et GLP1-diabetesmiddel, som er den helt afgørende lægemiddelklasse for væksten i Novo Nordisk og udgjorde 78 pct. af medicinalkoncernens vækst i 2018.

Ozempic blev lanceret i USA tidligt i 2018 og er også lanceret i en række europæiske lande.

Novo-topchef jagter partner til lægemiddelhåb - og der er ikke mange kandidater

Novos fedmemiddel overrasker - solgte 14 pct. mere end analytikerne forventede 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier