MedWatch

Ambu-rival taber på infektionsadvarsler i USA

Den amerikanske medicokoncern Olympus lever ikke op til forventningerne i regnskabet fra sit tredje kvartal, hvor man er blevet hårdt ramt af de amerikanske undersøgelser af infektionsrisikoen forbundet med genanvendelige duodenoskoper.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Den japanske kameraproducent Olympus, der er blandt Ambus kommende konkurrenter på markedet for endoskoper, skuffede indtjeningsmæssigt i tredje kvartal af sit forskudte regnskabsår 2018/19.

Driftsresultatet landede på 17,6 mia. yen, eller 1055 mio. kr., mens analytikere havde ventet et resultat på knap 21,3 mia. yen ifølge Bloomberg News.

Helårsforventningerne om et driftsresultat på 44 mia. yen fastholdes, men også det skuffer analytikerkorpset, der har sat næsen op efter et resultat på 45,4 mia. yen. ifølge Bloomberg.

I ni måneders-regnskabet bogfører Olympus et tab på 9,7 mia. yen relateret til de amerikanske sundhedsmyndigheders, FDA's, undersøgelse af mangler ved genbrugelige duodenoskoper. På baggrund af undersøgelserne advarede FDA i december om, at der er udfordringer med rengøringen af udstyret og risiko for smittefare med livstruende bakterier.

Hos Ambu har adm. direktør Lars Marcher ikke lagt skjul på, at det er vand på det danske selskabs mølle, at Olympus har problemer med FDA omkring duodenoskoper. Mens Ambu ikke selv har et duodenoskop klar til markedet endnu, så regner selskabet med, at problemerne med de genanvendelige skoper kan få flere til at hoppe over til Ambus engangsudstyr, når det kommer på markedet.

Olympus solgte i tredje kvartal endoskoper for 83,8 mia. yen mod 85,6 mia. yen året før.

Selskabets samlede omsætning var 191,2 mia. yen mod 202,6 mia. yen i tredje kvartal sidste år.

Ambu lever højt på nye FDA-advarsler: "Det er den mest positive nyhed for Ambu i år"

FDA-anbefaling kan give medvind til Ambu i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier