MedWatch

Amerikansk bank udnævner Lundbeck til "vores mindst foretrukne farmaaktie"

Investeringsbanken Jefferies mener, at Lundbecks aktie vil være mindre værd om et år, end den er i dag, blandt andet på grund af heftig kopikonkurrence.

Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Lundbeck er ikke ligefrem i kridthuset hos den amerikanske investeringsbank Jefferies, der i en ny analyse vurderer, at Lundbecks aktie bør være 275 kr. værd om et år.

Det er både lavere end torsdagens lukkekurs på 286 kr. og Jefferies' tidligere kursmål på 295 kr., og bankens analytikere er da også klare i mælet om deres dom over Lundbeck:

"Givet den vedvarende usikkerhed og modvind, forbliver Lundbeck vores mindst foretrukne farmaaktie," skriver Jefferies i en ny analyse ifølge Ritzau Finans.

Børshuset peger på, at der hersker usikkerhed om de kommende års salgsvækst, blandt andet som følge af kopikonkurrence til epilepsimidlerne Onfi og Sabril og senere i 2021 til Northera, der bruges mod svimmelhed eller fortumlethed hos eksempelvis patienter med Parkinsons sygdom.

Samtidig er det ifølge banken svært at pejle sig ind på, hvor meget Lundbeck vil betale i udbytte i de kommende år, så længe selskabet er på jagt efter egnede opkøb, som kan supplere selskabets pipeline.

Et møde med Lundbecks ledelse har dog overbevist Jefferies om, at Lundbeck vil være disciplineret, når det kommer til omkostningskontrol. Samtidig anser banken det for usandsynligt, at overskudsgraden vil bevæge sig ned mod det gulv på 25 pct., som Lundbeck selv nævner i sin strategi, med mindre Lundbeck foretager væsentlige opkøb.

Patentudløb slog 45 pct. af salget af Lundbecks milliardmiddel

Lundbeck bryder med Kåre Schultz-tiden i ny strategi

Sydbank: Lundbecks nøgleprodukter overrasker - men guidance skuffer

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier