MedWatch

Takeda dropper ansøgning for middel mod knoglemarvskræft

Japanske Takeda har opgivet at få godkendt sit lægemiddel Ninlaro til vedligeholdelsesbehandling af knoglemarvskræft i USA på baggrund af sine nuværende kliniske data.

Foto: /Ritzau Scanpix/Reuters/Hannibal Hanschke

Der vil nok gå en rum tid før lægemidlet Ninlaro fra Takeda bliver tilgængelig som vedligeholdelsesbehandling for patienter med knoglemarvskræft i USA.

I hvert fald har den japanske medicinalkoncern besluttet sig for at trække en ansøgning for midlet i den indikation tilbage fra det amerikanske lægemiddelagenturs, FDA, bord.

Det skriver Fiercepharma.

Takeda afslørede udviklingen i regnskabet for tredje kvartal af sit skæve regnskabsår i fredags - det sidste inden sammenlægningen med Shire i øvrigt.

Selskabet havde indleveret data for Ninlaro som vedligeholdelsesbehandling til patienter, som havde fået foretaget en stamcelletransplantation, i november. Men efter "yderligere diskussioner" med FDA har man valgt at droppe ansøgningen og "genindsende den, når mere modne overlevelsesdata er tilgængelige".

"Efter kun 31 måneders median opfølgning var der ikke sket nok dødsfald i studiet til at kunne vurdere en signifikant forskel i samlet overlevelse, eller endda til at kunne indikere en tendens," sagde Christopher Morabito, der er ansvarlig for R&D portfolio strategy hos Takeda, ifølge mediet på en telekonference efter regnskabet.

Ninlaro er en såkaldt proteasom-hæmmer ligesom det ældre middel Velcade, der ejes af selskabet selv sammen med amerikanske Janssen. Men modsat det middel skal Ninlaro tages oralt og er altså en markant mere bekvem behandling for patienterne.

Janssen markedsfører også et andet lægemiddel mod knoglemarvskræft i form af den Genmab-udviklede antistofbehandling Darzalex.

Takeda-boss: Kræftmiddel bliver det største nogensinde 

Takeda bygger ny fabrik til kræftmiddel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier