MedWatch

Novo vil behandle fedtlever inden for 3-5 år

Inden for de kommende tre til fem år vil Novo Nordisk skabe en væsentlig tilstedeværelse på fedtleverområdet, siger topchef Lars Fruergaard Jørgensen til Dagbladet Børsen.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Novo Nordisk vil i de kommende år arbejde for at supplere selskabets eksisterende forretning med et forretningsben inden for behandling af fedtleversygdommen Nash, hvor selskabet forventer i løbet af tre til fem år at have et produkt på markedet.

Det siger selskabets adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen til Dagbladet Børsen.

Ambitionen er, at skabe en "signifikant" forretningen på sygdommen, som selskabet vil behandle med molekylet semaglutid, der allerede er godkendt til behandling af diabetes og aktuelt undersøges som en behandling af fedme.

"Jeg vil gerne have, at når vi går ind på et nyt område, så skal man gå i gang med et mål i sigte, fordi hvis du bare siger, at vi ser, så er det sjældent, du lykkes, fordi du ikke har forpligtet dig," siger Lars Fruergaard Jørgensen til avisen.

Markedet for lægemidler til behandling af Nash er for nylig vurderet til at blive mere end 120 mia. kr. værd i midten af 2020’erne, og en hob af selskaber udvikler potentielle lægemidler til området.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier