MedWatch

Astrazeneca vil levere blodfortynder til generikapris gennem ny kontrakt

Gennem en ny værdibaseret kontrakt vil det britiske medicinalselskab Astrazeneca sælge sin blodfortynder til patienter i det amerikanske sundhedsprogram Medicare til samme pris som kopipræparater. Den endelig betaling til selskabet vil afhænge af, hvor godt lægemidlet rent faktisk virker for patienterne.

Foto: Astrazeneca PR

Den britiske medicinalkoncern Astrazeneca har indgået en ny værdibaseret kontrakt for sin blodfortynder Brilinta med et sundhedsforsikringsselskab i USA. Og selvom der ikke er noget unikt i det i sig selv, så er denne kontrakt alligevel lidt anderledes.

Det skriver Fiercepharma.

Brilinta er godkendt i USA til at forhindre dødsfald eller et nyt hjerteanfald i patienter, som allerede er blevet ramt af et.

Gennem den nye aftale med UPMC Health Plan vil forsikringsselskabets betaling til Astrazeneca for brugen af lægemidlet afhænge af, i hvor høj grad produktet er i stand til rent faktisk at levere varen.

"Ved at have et fælles ansvar, så går både forsikringsselskabet og medicinalselskabet sammen om at leve op til det løfte, der gives i forbindelse med lægemidlet," siger Rick Suarez, direktør for markedsadgang i USA for Astrazeneca, til Fiercepharma.

Det er ikke ualmindeligt for værdibaserede kontrakter.

Men igennem aftalen, som gælder for UPMC's plan under det offentlige sundhedsprogram Medicare, vil kundernes egenbetaling for lægemidlet samtidig være på niveau med billigere generiske produkter, hvilket ifølge forsikringsselskabet "kan spare medlemmer hundredevis af dollars i løbet af et år," skriver mediet.

"Vi mener ikke, at det her er blevet gjort før på det amerikanske marked," siger Astrazeneca-direktøren.

AstraZeneca aftaler ny betalingsmodel for to lægemidler 

Novo Nordisk indgår værdibaseret kontrakt for Victoza i USA 

Rival følger i Novos fodspor: Indgår værdibaseret kontrakt for diabetesmiddel 

Rapport: Fortsat lang vej til værdibaseret indkøb af medicin 

Medicinalkæmpe: Resultatafhængige medicinpriser bliver mere og mere udbredt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier