MedWatch

Genmab-udfordrer henter 395 mio kr hos aktionærerne

Det svenske biotekfirma Oncopeptides, som udvikler et middel mod samme knoglemarvskræft som Genmabs Darzalex, har hentet 395 mio. kr. til projektet.

Jakob Lindberg, adm. direktør i Oncopeptides. | Foto: Oncopeptides

Den Stockholm-baserede virksomhed Oncopeptides har netop hentet 395 mio. kr. (546 mio. SEK), som blandt andet skal bruges til at konkurrere med Genmab.

Oncopeptides hentede for to år siden cirka 500 mio. kr. i en børsnotering, og har nu hentet endnu flere millioner ved at udskrive nye aktier til sine investorer på den svenske børs.

Biotekselskabet er i gang med et afgørende fase 3-studie af sit middel Ygalo, som er rettet mod knoglemarvskræft (myelomatose) ligesom Genmabs medicinske pletskud Darzalex.

De friske millioner skal blandt andet benyttes til at opbygge en salgsorganisation, som skal stå klar, når Ygalo efter planen skal lanceres. Samtidig skal pengene bruges til at udvide Oncopeptides' kliniske udvikling og pipeline, skriver selskabet.

Aktieemissionen betød, at selskabets aktiekurs faldt 5,3 pct., men aktien er fortsat steget 42,7 pct. over det seneste år.

Genmabs vidundermiddel angribes fra alle sider - topchefen ser det som en fordel 

Potentiel Genmab-rival rejser en halv milliard i børsnotering 

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier