MedWatch

Vertex fyrer drifts- og finanschef for upassende opførsel

Biotekselskabet Vertex har fyret sin drifts- og finansdirektør Ian Smith på gråt papir, fordi han har opført sig upassende og i strid med selskabets værdier.

Det amerikanske biotekselskab Vertex har med øjeblikkelig virkning sagt farvel til sin driftschef og midlertidige finansdirektør Ian Smith, som ellers har været i selskabet siden 2001.

Ian Smith er blevet fyret for "personlig adfærd," som var i strid med Vertex' værdier og interne retningslinjer, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Selskabet beskriver ikke præcist, hvad Ian Smith har gjort, men oplyser, at adfærden ikke har forbindelse til selskabets finanser eller forretning.

Samtidig skriver Jeffrey Leiden, adm. direktør i Vertex, følgende i forbindelse med fyringen:

"Hos Vertex er vi dybt hengivne til vores kultur, som er baseret på diversitet, inklusion og respekt, og vi insisterer på at alle vores ansatte, uanset deres anciennitet, efterlever vores værdier og retningslinjer."

Det fremgår også af pressemeddelelsen, at fyringen er sket på baggrund af en intern undersøgelse af Ian Smith, som blev foretaget af advokatfirmaet Wilmerhale.

Vertex specialiserer sig i at udvikle midler mod lungesygdommen cystisk fibrose, og var senest på radaren herhjemme i Danmark, da selskabet indgik en ny type prisaftale med regionernes indkøbsorganisation Amgros, hvor regionerne betaler en fast månedlig pris for midlet uanset forbrug.

Selskabet har forfremmet sin regnskabschef Paul Silva til midlertidig finansdirektør i stedet for Ian Smith og er endnu ikke klar til at melde ud, hvem der bliver ny driftschef.

Britiske politikere optrapper priskrig med Vertex om fibrosemiddel

Forbrugsuafhængig pris bringer Vertex' midler til flere danskere 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier