MedWatch

Distributører beskylder Novo Nordisk for konkurrenceforvridning i Sydkorea

Ifølge et lokalt medie vil brancheforeningen for lægemiddeldistributører i Sydkorea melde Novo Nordisks afdeling i landet til konkurrencemyndighederne, da de mener, at en eksklusiv kontrakt mellem Novo og en distributør er imod reglerne.

Brancheforeningen for lægemiddeldistributører i Sydkorea er parat til at klage til landets konkurrencemyndigheder over den danske medicinalkoncern Novo Nordisk.

Det skriver det lokale medie Korea Biomedical Review.

Ifølge mediet mener brancheforeningen, DKPA, at en eksklusiv forsyningsaftale, som Novo Nordisks sydkoreanske datterselskab har indgået med selskabet Zuellig Pharma, strider imod landets regler om fri konkurrence.

Fra i år vil Novo Nordisk gennem den aftale levere alle sine lægemidler via Zuellig Pharma.

Men KPDA påpeger, at Zuellig Pharma har sat distributionsmarginerne ualmindeligt lavt, og man henviser samtidig til en generel tendens i landet, hvor store multinationale medicinalvirksomheder i stigende begrad benytter store grossister som Zuellig til at sælge sine lægemidler.

Det sker på bekostning af små og mellemstore grossister og distributører, og i det lys mener brancheforeningen, at Novos aftale er i strid med konkurrencereglerne.

Tidligere distribuerede Zuellig udelukkende Novo Nordisks fedmemedicin Saxenda i landet, men det har altså ændret sig fra årsskiftet.

Global optimering af forsyningskæden

En talsperson fra Novo Nordisk siger til Korea Biomedical Review, at ændringen er en del af et "optimeringsprojekt af den globale forsyningskæde" i koncernen og påpeger samtidig, at man også tidligere leverede alle sine diabeteslægemidler gennem en enkelt distributør, GC Pharma.

"Hovedkontoret er i gang med et projekt for at optimere forsyningskæderne, fordi det ville være ineffektivt at levere medicin til patienter, hvis vi havde forskellige lægemiddeldistributioner og lagre afhængigt af grossister," siger talspersonen til mediet.

Det ser altså ud til at den aktuelle konflikt i Sydkorea er opstået på grund af den bredere effektiviseringsbølge, som er skyllet ind over Novo Nordisk i den senere tid, og som sidste år førte til nedlæggelsen af 1300 stillinger.

Novo Nordisk vil fyre flere inden årsskiftet 

Novo-topchef: Ingen planer om fyringer i 2019 

Ny Novo-boss har renset helt ud i USA-top: "Kulturen var forfærdelig" 

Novo Nordisk får godkendt fedmemiddel i Sydkorea 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier