MedWatch

Biotekselskaber søger omveje til børsen under amerikansk nedlukning

To biotekselskaber, som annoncerede planer om børsnoteringer i slutningen af 2018, tager alternative metoder i brug for at kunne gå på børsen under den amerikanske nedlukning. Det skriver Wall Street Journal.

Den amerikanske Securities and Exchange Commission er påvirket af en nedlukning af landets statsapparat, og det rammer også firmaers muligheder for at gennemføre børsnoteringer. | Foto: /Ritzau Scanpix/Reuters/Jonathan Ernst

Den månedlange, amerikanske regeringsnedlukning tvinger virksomheder til at søge alternative måder at blive børsnoteret på, da de vigtigste markedsmyndigheder er lukket og derfor ikke kan give grønt lys for noteringer.

Det skriver the Wall Street Journal.

På den baggrund har to biotekvirksomheder, ifølge personer med kendskab til sagen, udforsket en næsten ubenyttet nødløsning, som vil åbne for handel med virksomhedernes aktier uden den sædvanlige godkendelsesprocess fra regeringskontoret U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Det drejer sig om selskaberne Gossamer Bio, som har en eksperimentel astma-behandling i fase 2 af klinisk udvikling, og TCR2 Therapeutics, der udvikler en ny type celleterapier mod solide tumorer, men fortsat kun har programmer i præklinisk udvikling.

Begge selskaber annoncerede i slutningen af 2018 planer om at gå på børsen og rejse henholdsvis 265 mio. dollars og 100 mio. dollars, men det har nedlukningen af visse dele af det amerikanske statsapparat altså indtil videre sat en stopper for.

De to selskabers nødløsning går ud på at ændre sproget i børsnoterings-indberetningen for automatisk at gøre den gældende efter 20 dage. Dette er lovligt, og efter nedlukningen var det SEC, der mindede virksomhederne om muligheden.

Nasdaq Stock Market har være afvisende over virksomheder, som har anvendt metoden på grund af bekymring for, at sådanne aftaler kan være sårbare for reguleringer eller retslige udfordringer senere hen, ifølge personer med kendskab til sagen.

Ifølge the Wall Street Journal kan SEC, når det genåbner, stille spørgsmål til virksomhederne, der har valgt nødløsningen.

Amerikansk budgetkrise kan have store konsekvenser for biotekselskaber 

Amerikanske kræftselskaber går på børsen 

Amerikansk 'shutdown' forsinker sagsbehandling af peanutselskabs immunterapi  

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier