MedWatch

Kræftlæger går sammen om at udvikle personlig medicin

Hæmatologiske afdelinger på danske sygehuse vil udvikle fælles protokoller, hvor personlig medicin afprøves til patienter med tilbagefald af kræft i blodet.

Carsten Utoft Niemann er en af initiativtagerne til et nyt samarbejde om uvikling af personlig medicin. | Foto: /Ritzau Scanpix/Jacob Ehrbahn

Danske læger med speciale i blodkræftsygdomme har indledt et nyt samarbejde på tværs af landets hospitaler om at udvikle protekoller til forsøg med personlig medicin til hæmatologiske kræftformer.

Det skriver Hæmatologisk Tidsskrift.

”Ved at lære af hinanden og bruge de erfaringer, vi allerede har med personlig medicin, kan vi få en bedre synergi inden for hæmatologien. På den måde kan vi bruge den specielle position, vi har i Danmark, hvor vi har god adgang til sundhedsdata på tværs af vores patienter, og se på, hvordan vi kan bruge de data, der allerede ligger der, til bedre at tilpasse behandlingen den enkelte patient," siger overlæge Carsten Utoft fra Rigshospitalet, der er en af intiativtagerne til samarbejdet, til mediet.

Samarbejdet er støttet af Danish Comprehensive Cancer Center, der blev etableret i 2017 som et nationalt kræftcenter for blandt andet at skabe tættere samarbejde mellem kræftlæger, -kirurger og forskere.

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier