MedWatch

Analytiker: Millioner fra USA dæmper usikkerheden om Bavarians indtjening

De 290 mio. kr., som Bavarian modtog fredag fra den amerikanske regering, bør dæmpe usikkerheden om, hvad Bavarian kan levere i sine regnskaber, mener analytiker.

Bavarians koppevaccine Imvamune, også kendt som Imvanex, har tiltrukket millioner fra den amerikanske regering. | Foto: Bavarian Nordic

Bavarian Nordic har fået endnu en sum penge fra den amerikanske regering i forbindelse med en udnyttelse af en option på koppevaccine. Og det sender alt andet lige et positivt signal, at amerikanerne har valgt at lægge 44 mio. dollar (290 mio. kr.) hos det danske selskab.

Det siger Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank.

"Det sender et positivt signal, at den amerikanske regering nu vælger at udnytte endnu en option i den aftale, der blev indgået tilbage i efteråret 2017 på samlet 539 mio. dollar," siger analytikeren til Ritzau Finans.

Bavarian har allerede indtægtsført omkring 100 mio. dollar på Imvamune bulk vaccine til den amerikanske regering i forbindelse med aftalen. Derudover går der omkring 299 mio. dollar til fyldefabrikken, som Bavarian er ved at få opført, og den resterende del af optionen ventes at gå til den kliniske udvikling af den frysetørrede koppevaccine samt en kvalificering af fyldefabrikken.

"Det bør dæmpe usikkerheden om den ventede negative indtjening i 2018 - og en formentlig negativ indtjening i 2019. Bavarian har ligget og spist af kassebeholdningen - men nu går der også penge ind," siger Søren Løntoft Hansen.

Stort potentiale

Falder alt i hak for Bavarian Nordic, er der et stort potentiale i koppevaccinerne. Siden 2010 har Bavarian Nordic produceret en flydende-frosset udgave af MVA-BN koppevaccine til den amerikanske regering, og selskabet har leveret i alt 28 mio. doser til det amerikanske beredskabslager til anvendelse i nødsituationer.

"I aftalen er der ligeledes en option på 13 mio. doser frysetørret koppevacciner. Den amerikanske regering har til hensigt at udskifte 20 mio. doser. Og derudover har der været talt om at øge beredskabet til at kunne dække 66 mio. amerikanere, hvilket vil svare til 132 mio. doser," påpeger Søren Løntoft Hansen.

Bavarian får 290 mio kr fra den amerikanske regering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier