MedWatch

Nordiske aktører investerer 125 mio i personlig medicin

Innovationsfonden er sammen med en række andre aktører klar til at investere 125 mio. kr. i nordiske projekter rettet mod forskning og udvikling i personlig medicin. 36 mio. kr. er øremærket til danske deltagere.

Foto: PR/Eske Aasvang

En ny fællesnordisk satsning skal sikre mere præcis og målrettet diagnose og behandling af patienter i norden. Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

Bag inititaivet står udover Innovationsfonden selv Norges forskningsråd, Vinnova i Sverige, Innovaatiorahoituskeskus Business Finland, the Icelandic Centre for Research (Rannís) og NordForsk.

Sammen vil de finansiere syv nordiske projekter, der skal bidrage til implementering af personlig medicin i sundhedsvæsenet. Projekterne modtager i alt 125 millioner kroner.

"De finansierede projekter giver nordiske aktører inden for personlig medicin mulighed for at samarbejde på tværs af landegrænser og på den måde både fremme og skabe mere synlighed omkring personlig medicin i de nordiske lande," skriver Innovationsfonden og tilføjer:

"Desuden vil den nordiske millionsatsning forstærke samarbejdet mellem institutioner, sygehuse, sundhedsorganisationer og virksomheder i Norden."

Danske deltagere i de finansierede projekter modtager i alt 36 millioner kroner.

Innovationsfonden retter investeringer mod "transformerende" trend i medicinalsektoren

Novo Fonden giver 1 mia til det Nationale Genom Center

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier