MedWatch

Nordiske aktører investerer 125 mio i personlig medicin

Innovationsfonden er sammen med en række andre aktører klar til at investere 125 mio. kr. i nordiske projekter rettet mod forskning og udvikling i personlig medicin. 36 mio. kr. er øremærket til danske deltagere.

Foto: PR/Eske Aasvang

En ny fællesnordisk satsning skal sikre mere præcis og målrettet diagnose og behandling af patienter i norden. Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

Bag inititaivet står udover Innovationsfonden selv Norges forskningsråd, Vinnova i Sverige, Innovaatiorahoituskeskus Business Finland, the Icelandic Centre for Research (Rannís) og NordForsk.

Sammen vil de finansiere syv nordiske projekter, der skal bidrage til implementering af personlig medicin i sundhedsvæsenet. Projekterne modtager i alt 125 millioner kroner.

"De finansierede projekter giver nordiske aktører inden for personlig medicin mulighed for at samarbejde på tværs af landegrænser og på den måde både fremme og skabe mere synlighed omkring personlig medicin i de nordiske lande," skriver Innovationsfonden og tilføjer:

"Desuden vil den nordiske millionsatsning forstærke samarbejdet mellem institutioner, sygehuse, sundhedsorganisationer og virksomheder i Norden."

Danske deltagere i de finansierede projekter modtager i alt 36 millioner kroner.

Novo Fonden giver 1 mia til det Nationale Genom Center

Novo Fonden giver 1 mia til det Nationale Genom Center

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier