MedWatch

Flugten fra Astrazenecas forskningsafdeling fortsætter

En uge efter, at Astrazeneca annoncerede gennemgribende ændringer i toppen af sin forskningsafdeling, forlader selskabets medicinske direktør nu også skuden.

Foto: AstraZeneca/PR

De organisatoriske ændringer i toppen af det britiske medicinalselskab Astrazenecas afdeling for forskning og udvikling fortsætter.

Ifølge Endpoints News har Sean Bohen, der gennem de seneste fire år har været medicinsk direktør for selskabet, således sagt sin stilling op.

En talsperson for selskabet skriver i en email til det amerikanske medie, at Sean Bohen selv har besluttet sig for at forlade selskabets som følge af organisatoriske ændringer, man annoncerede i sidste uge.

Her oplyste Astrazeneca, at man vil oprette to nye F&U-enheder dedikeret til henholdsvis onkologi, Oncology, og til luftvejssygdomme samt hjertekar- nyre- og stofskiftesygdomme, Biopharmaceuticals. Disse forskningsenheder skal stå for al F&U, fra opdagelse til senfaseudvikling, på deres respektive områder, og man har samtidig oprettet parallelle kommercielle enheder på de to områder.

Hver af de nye enheder bliver repræsenteret i Astrazenecas koncerndirektion, og til at lede onkologi-F&U har man hyret den anerkendte kræftforsker José Baselga. Han måtte i september sidste år træde tilbage fra sin stilling hos kræftcenteret Memorial Sloan Kettering, efter han havde undladt at oplyse sin arbejdsgiver om betalinger, han havde fået fra blandt andet det schweiziske medicinalselskab Roche.

Koncerndirektør Mene Pangalos er blevet sat i spidsen for F&U inden for Biopharmaceuticals, mens Ruud Dobber, der hidtil har stået for den kommercielle drift i Nordamerika skal være kommerciel chef på det område, og Dave Fredrickson fortsat står for den kommercielle del af onkologiforretningen.

Ændringerne blev i øvrigt offentliggjort få dage efter, at Endpoints News afslørede, at Bahija Jallal havde forladt sin stilling i spidsen for Astrazenecas datterselskab for udvikling af biologiske lægemidler, Medimmune. Hun er i stedet blevet topchef for det britiske biotekselskab Immunocore, der udvikler celleterapier mod kræft.

Direktør i amerikansk kræftcenter må afgive aktier i dansk-stiftet biotekselskab 

Astrazeneca åbner forskningscenter sammen med verdens førende kræftorganisation 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier