MedWatch

Finanshus: Opkøb er næppe på tapetet for Lundbeck det næste halve år

Selvom Lundbeck har behov for at føje nye aktiver til pipelinen og porteføljen, så har selskabet ikke overhængende travlt, og som sådan regner storbanken JP Morgan ikke med, at et opkøb vil komme inden for de næste seks måneder.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Selv om en genopbygning af Lundbecks pipeline har høj prioritet, så er selskabet ikke desperat, og større indlicenseringer eller opkøb er usandsynlige i de kommende seks måneder.

Det vurderer den amerikanske storbank JPMorgan i et notat, efter at banken mandag har haft besøg af Lundbecks administrerende direktør, Deborah Dunsire, og finansdirektør Anders Götzsche på en investorkonference med fokus på sundhedssektoren.

Af analysenotatet fremgår det, at Lundbeck har udvidet sit behandlingsfokus ud over de fire nøgleområder: skizofreni, depression og Parkinsons- og Alzheimers sygdom, men at selskabet fortsat vil fokusere på psykiatriske og neurologiske sygdomme.

JPMorgan skriver videre, at Lundbeck vil foretrække at finde lægemiddelkandidater, der er langt fremme udviklingsmæssigt, og dermed kan bidrage positivt fra 2021, hvor Lundbecks lægemiddel Northera kan blive ramt af kopikonkurrence. Ideelt set går Lundbeck efter en aftale, der kan skabe omsætning allerede på den korte bane og suppleres med andre mulige lægemidler, som kan komme til hen ad vejen.

"Selskabet vil have 1 mia. dollar i kontanter ved udgangen af 2018 og kan potentielt øge nettogælden til 3,0-3,5 gange EBITDA, hvilket kan give 3-4 mia. dollar i gældskapacitet, om end selskabet sandsynligvis ikke vil bruge alt dette på en enkelt transaktion," skriver JPMorgan.

Vil dele risiko

Banken hæfter sig desuden ved, at hvis Lundbeck går efter at finde en lægemiddelkandidat inden for områder, hvor der er stor risiko for at fejle, eksempelvis Alzheimers sygdom, så vil selskabet gå efter at dele risikoen med en partner.

JPMorgan peger dog på, at der sandsynligvis ikke kommer til at ske noget på opkøbsfronten på den helt korte bane. Lundbeck er på jagt efter en ny forsknings- og udviklingsdirektør til erstatning for sin mangeårige chef på området, Anders Gersel Pedersen, der er gået på pension.

"Vores bud er, at en større transaktion er usandsynlig i den næste seks måneder med behov for en yderligere grundig gennemgang og sandsynligvis en ny forsknings- og udviklingsdirektør."

JPMorgans anbefaler uændret "undervægt" af Lundbeck med henvisning til, at markedets forventninger til 2019 ligger for højt, og behovet for en genopbygning af selskabets pipeline.

Kunstig intelligens skal give Lundbeck ideer til nye lægemidler

Lundbeck leder efter ny forskningsdirektør i udlandet

Lundbeck hiver skizofrenimiddel op fra arkiverne til nyt studie  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier