MedWatch

Tysk forlig kan koste Genmab milliarder

Et patentslagsmål mellem Genmab og tyske Morphosys kommer til februar for retten i USA. Et nederlag kan koste Genmab 10 pct. af det fremtidige salg af Darzalex.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

11. februar begynder en retssag i retten i den amerikanske stat Delaware, der kan ende med at koste Genmab og partneren Jonhnson & Johnson milliarder af kroner.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Sagen skal afgøre en årelang patentstrid, anlagt af den tyske virksomheden Morphosys, der mener, at Genmab har overtrådt tre af den tyske virksomheders patenter i arbejdet med blockbuster-midlet Darzalex.

Morphosys kræver erstatning for det salg, der er opnået med Darzalex, samt 10 pct. i royalties af fremtidigt salg, skriver avisen.

Ender sagen i stedet i et forlig, kan det ifølge banken Citigroup koste omtrent 75 kr. af aktieværdien i Gemab, der torsdag lukkede i kurs 1.084,5.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier