MedWatch

Kåre Schultz: Teva er sluppet ud af "den generiske dødsspiral"

En uventet forbedring i de ellers drastisk nedadgående priser på kopimedicin har været til stor hjælp for Teva, siger topchef Kåre Schultz.

Danske Kåre Schultz er adm. direktør i det israelske medicinalfirma Teva. | Foto: Ritzau Scanpix/Ida Munch

Mens Teva har haft travlt med at rette til i organisationen, så er det en anden og uforudset udvikling, der har haft størst indflydelse på selskabets opdrift: Navnlig en opstandsning i den stadig nedadgående prissætning af generiske lægemidler – et af de områder hvor Teva er bedst kendt – hvad Tevas danske topchef Kåre Schultz går så langt som til at kalde en "dødsspiral."

Det skriver Fiercepharma.

Selvom Teva ikke ønsker at tage æren for hele omvendingen på kopimedicinsmarkedet, så har selskabet selv været aktive for at vende udviklingen.

Selskabet har afvist at levere medicin, der er billigere end produktionsomkostningerne eller produkter der på anden vis ikke bidragede til profitabiliteten, og indledte dialoger med distributørerne omkring salget.

Kåre Schultz opfordrer dog investorerne til ikke at tage glæderne på forskud.

"Det betyder ikke, at vi kommer tilbage til hvor vi engang var… Det betyder bare, at denne konstante reduktion i markedet er begyndt at stoppe op, og det er selvfølgelig vigtigt for os," siger han.

Derfor er Teva også fortsat afhængig af sin portefølje af specialmedicin, altså originale produkter, ikke kopier, hvis væksten skal holdes i vejret. Her indrømmer Kåre Schultz, at selskabet bliver mødt med en hel del skepsis, men peger på migrænemidlet Ajovy og CNS-lægemidlet Austedo som successer i den del af Tevas forretning.

Tevas tidligere formand lukker sag om kursmanipulation med forlig

Teva indgår forlig med Amgen om milliardsælgende nyremiddel

Teva samler hovedkvarter under ét tag i Israel 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier