MedWatch

Veloxis falder kraftigt på børsen efter analyse fra Danske Bank

Veloxis' aktie er på to dage faldet 38 pct., efter at Danske Banks analytiker Thomas Bowers anbefalede sine kunder at sælge aktien.

Veloxis' hovedprodukt er midlet Envarsus, som benyttes til at forhindre organafstødning ved nyretransplantationer. | Foto: Colourbox

Opdateret 11:40 med nyt kursfald.

Det dansk-amerikanske biotekselskab Veloxis er ude i en rutsjebanetur på aktiemarkedet, efter at Danske Bank tirsdag anbefalede investorer at sælge aktien.

Danske Banks analytiker Thomas Bowers ændrede sin anbefaling fra "køb" til "sælg" og fastsatte en forventning om, at aktien vil koste 1,7 kr. om et år.

Inden analysen kostede en aktie 3,3 kr., men er derefter styrtdykket med 38 pct. og koster onsdag middag 2,05 kr.

Dykket kommer efter en lang periode, hvor Veloxis-aktien stort set uafbrudt er steget på børsen i takt med, at selskabet har leveret sit første kvartalsoverskud og landet en indikationsudvidelse hos FDA.

I august sidste år, da Thomas Bowers senest lavede en analyse af Veloxis, kostede en aktie 1,1 kr., og analytikeren anbefalede derfor investorer at købe aktien.

På grund af de seneste to dages massive fald er Veloxis-aktien nu faldet 7 pct. siden årsskiftet, men er stadig steget 86 pct. siden august.

Veloxis har onsdag middag en markedsværdi på cirka 3,6 mia. kr.

Chemometec var årets højdespringer på aktiemarkedet - Veloxis følger trop

Veloxis-chef om amerikansk godkendelse: En udfordrende rejse, der endte lykkeligt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier