MedWatch

Analytiker: Ambu-konkurrents udmeldinger får aktien til at stige

En af Ambus konkurrenter er kommet med positive udmeldinger om markedet for engangsendoskoper på en amerikansk sundhedskonference, og det er årsagen til at aktien stiger onsdag morgen, siger Sydbank.

Foto: Sydbank/PR

Ambus amerikanske konkurrent Boston Scientific ser positivt på markedet for engangsendoskoper. Og det er et område, som selskabets topchef, Michael Mahoney, venter sig meget af.

Det kom frem på den igangværende JPMorgan Healthcare konference i San Francisco tirsdag.

Boston Scientific er optimistiske og positivt indstillet til markedet for engangsendoskoper. Og der kommer til at ske en masse på netop dette område i fremtiden.

"Selskabet blåstempler efter vores vurdering ... markedet for engangsendoskoper, og udtalelserne bør være positive for Ambu og Ambu-aktien," skriver Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, i en kommentar.

Ifølge Bloomberg News sagde topchefen på konferencen, at han ser en trend i endoskoper til engangsbrug. Boston Scientific er da også i gang med produkter - og selskabet meddelte allerede sidste år, at det er i gang med at investere i produktionen af engangs-duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren. Men det slutter ikke her.

"Vi begynder med det duodenoskoper - men der vil forhåbentligt kommet et nyt produkt og et nyt segment mindst en gang om året inden for skorper. Så må vi se, hvordan det går - om økonomien er med os," sagde Michael Mahoney tirsdag på konferencen.

En aktie i Ambu stiger med 2,5 pct. til 158,60 kr. onsdag morgen.

Sydbank anbefaler ikke længere at købe Ambu-aktier

Dansk topchef for endoskopfirma tvivler på Ambus forretningsplan

Analytiker: Nyt Ambu-produkt kan komme allerede i 2019 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier