MedWatch

May bekræfter: Parlamentet stemmer om brexit-aftale 15. januar

BBC havde ret, da mediet mandag erfarerede, at det britiske parlament den 15. januar skal stemme ja eller nej til den foreliggende brexitaftale. Det bekræfter en talsmand for den britiske premierminister.

Som rygtet mandag skal det britiske parlament tirsdag 15. januar stemme om den foreliggende brexitaftale. Det fortæller den britiske premierministers talsperson, James Slack, tirsdag til et pressemøde ifølge Bloomberg News.

Han fortæller, at Storbritannien ikke er i kontakt med EU om en forsinkelse af briternes udgang af EU. Han fortæller ydermere, at den britiske premierminister, Theresa May, stadig prøver at nå til enighed om den såkaldte bagstopper med EU.

Bagstopperen er en nødplan, som træder i kraft, hvis EU og Storbritannien ikke bliver enige om en formel aftale inden for den toårige overgangsperiode, som følger briternes udgang.

Den skal sikre en fortsat "usynlig" grænse mellem Irland og Nordirland - som det er tilfældet i dag - til trods for at de to lande vil have forskellige toldregler efter brexit, da Nordirland via sit medlemskab af Storbritannien udtræder.

"Premierministeren fortsætter med at prøve at få en forsikring fra EU-lederne om, at hverken vi (Storbritannien, red.) eller EU vil gøre brug af den bagstopper," lyder det fra talspersonen.

Parlamentet skulle egentlig have stemt om brexitaftalen, May med møje har forhandlet på plads med EU, i december. Men udsigten til et nederlag fik hende til at skyde afstemningen.

Det er særligt bagstopperen, som har været det store stridspunkt blandt de britiske politikere. Mays støtteparti, DUP, har blandt andet kaldt nødplanen "et snydetrick", hvorfor de ti medlemmer ikke vil stemme for den foreliggende aftale.

Bliver aftalen ikke stemt igennem, forlader briterne 29. marts den europæiske union uden en aftale.

Medie: Theresa May vil holde brexitafstemning 15. januar 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier