MedWatch

Analytiker: Celgene-handel giver positivt syn på bioteksektoren

Uroen på aktiemarkederne i særligt andet halvår af 2018 kan have været katalysator for dagens gigantopkøb i medicinalindustrien, mener Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Foto: Celgene/PR

Genmab er torsdag røget til vejrs i den danske aktiehandel, der ellers er domineret af negativ stemning, og årsagen skal findes i USA, hvor Bristol-Myers Squibb har investeret tungt i et køb af biotekselskabet Celgene.

Den handel giver nemlig positivt fokus til hele bioteksektoren, hvor opkøbsaktivitet kan ses som en indikator på, at der også kan være mere konsolidering på vej.

Opkøbet, der giver en præmie på over 50 pct. til Celgene-aktionærerne, giver også et godt billede af, hvor meget den type selskab kan være værd, og det kan være godt nyt for andre aktører, herunder Genmab.

"Det er selvfølgelig positivt for biotek generelt, at der er gang i opkøbsaktiviteten," siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

"Det giver også en spillover-effekt til resten af sektoren. Det sætter spotlys på nogle af de andre selskaber med blockbuster-potentiale. Det har Celgene, og det har Genmab også med Darzalex. Når store medicinalselskaber er villige til at give så mange milliarder dollar for et selskab, skeler investorerne også til, om det kan fortsætte med nogle af de andre i sektoren," fortsætter analytikeren.

Bristol-Myers Squibb betaler 50 dollar plus en aktie i selskabet per aktie i Celgene, og det svarer til samlet set 74 mia. dollar - eller godt 486 mia. kr. Prisen repræsenterer en præmie på mere end 50 pct. for Celgene, og det smitter positivt af.

Lavere værdiansættelser efter hårdt 2018

Med til historien hører det også, at den voldsomme markedsturbulens i andet halvår sidste år var særligt hårdt ved biotekselskaberne på globalt plan.

Derfor er prisen for selskaberne også blevet noget lavere, og det kan have åbnet op for ekstra interesse fra købere i medicinalindustrien.

"Biotek har haft det rigtig svært i 2018, og det tror jeg også, at der er nogle medicinalselskaber, der skeler lidt til," siger Søren Løntoft Hansen.

"Der er nogle cases, der har lavere værdiansættelser nu, og det er den her handel nok også et godt eksempel på," fortsætter han.

For Celgene helt konkret toppede aktiekursen i slutningen af september sidste år i 145,82 dollar.

Onsdag sluttede aktien i 66,64 dollar, og prisen, som Bristol-Myers Squibb tilbyder, svarer med køberens lukkekurs onsdag til 102,43 dollar. Den er dermed noget lavere end det niveau, som Celgene havde for bare godt et år siden.

Efter nyheden torsdag eftermiddag stiger Celgene i det amerikanske formarked med 31,5 pct. til 87,66 dollar, mens Bristol-Myers Squibb falder omvendt med hele 16 pct. til 44,04 dollar, og dermed synes investorerne at vurdere, at købsprisen er høj sammenlignet med potentialet.

Herhjemme er Genmab-aktien røget helt i toppen af C25-indekset med en stigning på 2,3 pct. til 1048,50 kr. Inden nyheden lå aktien i omkring 1005 kr. - svarende til et fald på 1,9 pct. for dagen.

Celgene-opkøb er branchens tredjestørste handel nogensinde 

Genmab går fra minus til plus efter gigahandel i sektoren BMS køber Celgene for 74 mia dollar 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier