MedWatch

Amerikansk storbank har Novo-aktien blandt førstevalg i europæisk medicinalsektor

Analytikere hos JP Morgan har et godt øje til Novo Nordisk-aktien, der udpeges som et af de europæiske førstevalg i medicinalinudstrien. Kursmålet løftes en smule.

Foto: /ritzau/AP/Seth Wenig

Novo Nordisk er i god form på 2019's første handelsdag, hvor aktien stiger pænt og er med til at trække det danske C25-indeks mod en ellers generelt negativ stemning på de europæiske børser.

Det danske medicinalselskab har fået løftet kursmålet en smule hos amerikanske JPMorgan, der samtidig rangerer Novo som et af førstevalgene i den europæiske medicinalsektor, skriver Bloomberg News.

Kursmålet for Novo Nordisk er hos JPMorgan løftet til 355 kr. fra 340 kr., mens anbefalingen stadig lyder på "køb". Sammen med Roche og Astrazeneca er Novo Nordisk førstevalgene blandt de store europæiske medicinal- og medtech-aktier hos JPMorgan.

Galapagos, Morphosys og Lonza er det amerikanske børshus' foretrukne papirer blandt midcap-aktierne i medicinalsektoren i Europa, skriver Bloomberg News.

Ifølge en analyse fra JPMorgan er prispres på det amerikanske marked allerede indregnet i kurserne, skriver nyhedsbureauet.

Blandt de øvrige danske aktier i sektoren har JPMorgan i øvrigt sænket anbefalingerne af Genmab og Lundbeck til henholdsvis "neutral" fra "overvægt" og "undervægt" fra "neutral".

For Genmab er kursmålet uændret 1150 kr., mens Lundbecks kursmål er skåret til 275 kr. fra 300 kr.

Novo Nordisk stiger onsdag over middag med 2,1 pct. til 302,55 kr., mens Lundbeck bakker med 3,1 pct. til 279,80 kr., og Genmab falder med 2,3 pct. til 1045,50 kr.

C25-indekset stiger onsdag med 0,8 pct. til 1005,80, mens størstedelen af de øvrige toneangivende indeks i Europa falder.

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier