MedWatch

Medicinalvirksomheder øger priserne på hundredvis af lægemidler

Flere end 36 medicinalselskaber har 1. januar øget priserne på deres produkter med i gennemsnit 6,3 pct., viser analyse.

Foto: Allergan

Medicinalvirksomheder starter det nye år med at øge priserne på hundredvis af lægemidler. Irske Allergan går forrest med en stigning på knap 10 pct. på mere end 24 produkter.

Det skriver The Wall Street Journal.

Mange virksomheders tiltagende priser er relativt moderate, på grund af stigende offentlig og politisk pres på medicinindustrien priser, dog er der nogle få virksomheder, som har skudt priserne i vejret.

Ifølge en analyse fra Rx Savings Solutions har mere end 36 medicinvirksomheder tirsdag øget priserne på hundredvis af lægemidler i USA. Priserne er i gennemsnit steget med 6,3 pct.

Allergan forklarer at selskabet øgede priserne på 51 produkter, hvoraf 27 af produkter steg med 9,4 pct. og 24 af produkterne steg med 4,9 pct.

Brent Saunders, der er administrerende direktør for Allergan, oplyste i 2016 at selskabet maksimalt måtte øge priserne med 10 pct. årligt som en del af en social kontrakt med deres patienter.

28 medicinalselskaber skruer op for de amerikanske priser til januar

Medicinalfirmaer på stribe hæver priserne: Allergan og Amgen skruer op med 10 pct

Allergans prisloft bliver defacto regler i life science-branchen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier