MedWatch

Boston-firma henter 175 mio kr til lægemidler bygget på bakterier

Det amerikanske biotekselskab Vedanta Biosciences får 175 mio. kr. fra en række kendte investorer, som skal bruges til at udvikle lægemidler baseret på kroppens bakteriebestand og konkurrere med blandt andet Ferring.

Bakteriekulturer som disse vil selskaber som Vedanta Biosciences bruge til at behandle en lang række forskellige sygdomme. | Foto: Astrazeneca

Et Boston-baseret biotekfirma modtager nu en investering på 175 mio. kr. fra blandt andet Bristol-Myers Squibb og Bill Gates' fond til at udvikle lægemidler baseret på levende bakterier.

Det skriver det amerikanske branchemedie Fiercebiotech.

Virksomheden Vedanta Biosciences arbejder med det menneskelige mikrobiom, som er et af lægemiddelindustriens mest forventningsfyldte områder, og som går ud på at komme sygdomme til livs ved at udnytte, modificere eller behandle kroppens bestand af bakterier.

De 175 mio. kr. skal bruges til at gennemføre tre forskellige fase 2-studier mod henholdsvis fødevareallergi, clostridium difficile-tarminfektion og kræft.

Pengene kommer fra Bristol-Myers Squibb, som vil afprøve sit eget kræftmiddel Opdivo i kombination med et middel fra Vedanta Biosciences, samt Bill & Melinda Gates Foundation, Rock Springs Capital, Invesco Asset Management, Seventure Partners og Puretech Health.

Herhjemme arbejder også Ferring med midler baseret på det menneskelige mikrobiom. Ferring købte i april firmaet Rebiotix, som har udviklet et middel baseret på mikrobiomet mod clostridium difficile-tarminfektion, der lige nu bliver afprøvet i fase 3.

Derudover har Lundbeckfonden også investeret stort i det franske firma Enterome, som ligeledes satser på området.

Ferrings nye topchef opruster forskningen: "Vi skal tilbage på forkant"

Lundbeckfondens franske biotekhåb skaffer 540 mio kr til nye studier 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier