MedWatch

EU-Kommissionen godkender ny behandlingsmulighed med Genmabs Darzalex

Som ventet har EU-Kommissionen fulgt indstillingen fra EMA om at godkende en mere fleksibel dosering af Genmabs Darzalex.

Foto: /Ritzau Scanpix/Nikolai Linares

EU-Kommissionen har givet grønt lys til markedsføring af en ny behandlingsmulighed med kræftmidlet Darzalex, så den første dosis kan gives over to dage.

Godkendelsen kommer, efter at udvalget for Humanmedicinske Lægemidler (CHMP) i november indstillede den opdaterede behandlingsvejledning til godkendelse hos EU-Kommissionen.

Genmabs amerikanske partner Janssen ansøgte i august de amerikanske og europæiske myndigheder om en opdateret behandlingsvejledning for Darzalex.

Darzalex gives intravenøst, og det kan være ganske bøvlet for patienter. Behandlingstiden for den første infusion er på omkring syv timer, mens de efterfølgende infusioner tager omkring tre til fem timer.

Ansøgningen til myndighederne bygger på et fase 1b-studie, der viser, at det ikke gør nogen forskel for patienterne at splitte den første infusion op i to.

Janssen arbejder også på en subkutan version af Darzalex, der hvis alt klapper vil kunne reducere behandlingstiden til bare tre minutter.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier