MedWatch

Veloxis tordner i vejret på rødt marked efter godkendelse

Efter at det danske medicinalselskab Veloxis har fået godkendt sit middel Envarsus som førstelinjebehandling til transplantationspatienter, er aktien steget med mere end 12 pct.

Foto: Colourbox

Det danske medicinalselskab Veloxis har efter en længere proces fået godkendt sit lægemiddel Envarsus XR som førstelinjebehandling af transplanationspatienter i USA.

Og det har sendt aktien på himmelflugt ved børsåbningen på en dag, hvor det deruover kun er Bioporto, som er i grønt blandt de børsnoterede life science-selskaber.

Veloxis-aktien steg med omkring 18 pct. ved børsåbning, og har cirka 9.30 fundet et leje på omkring 12 pct. stigning. Det får den samlede aktiepris op på lidt over 2,1 kr. stykket.

Envarsus XR er beregnet til at hindre organafstødning hos patienter, som har fået en nyretransplantation, og patientgruppen er altså ikke kæmpestor. Omkring 200.000 patienter lever med en transplanteret nyre i USA, men den nye godkendelse giver adgang til en langt større patientpulje end før - alle de 16.000 amerikanske patienter, som hvert år får en ny nyre. Patienterne skal nemlig ikke længere skal igennem andre behandlinger, før de kan komme på Envarsus, men kan starte med det. Envarsus forebygger organafstødning.

Det betyder også, at Veloxis nu kan lægge an til for alvor at snuppe markedsandele fra det japanske selskab Astellas, som producerer Astragraf, der er den primære rival til Envarsus XR.

Veloxis får godkendt hovedaktiv til førstelinjebehandling i USA

Veloxis-chef efter første overskud: "2019 bliver et profitabelt år"

Astellas taber terræn på konkurrent til Veloxis' hovedprodukt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier