MedWatch

Astrazeneca får godkendt middel mod nyresygdom i Kina

De kinesiske myndigheder har godkendt et lægemiddel fra den britisk-svenske medicinalkoncern Astrazeneca og Fibrogen. Det er første gang nogensinde, at et vestligt lægemiddel bliver godkendt i Kina, før i Vesten.

Foto: Andy Wong/AP

Kina har godkendt Astrazeneca og Fibrogens nye anæmi-lægemiddel. Det er første gang, at medicin fra et globalt lægemiddelfirma godkendes i Kina før på et andet marked.

Det skriver The Wall Street Journal.

De kinesiske myndigheder godkendte som de første tirsdag lægemidlet Roxadustat fra Astrazeneca og Fibrogen.

Godkendelsen af Roxadustat, der bruges til behandling af kronisk nyresygdom, kom allerede to måneder efter indsendelse af registreringsansøgningen og før alle vigtige forsøg var færdiggjort. Lægemidlet er endnu ikke indsendt til godkendelse i USA, men ventes indsendt i løbet af 2019.

"Processen gik meget hurtigere i Kina," siger John Houghton, der leder den globale udvikling af lægemidlet i Astrazeneca, til The Wall Street Journal.

Kina har i årets første ni måneder godkendt 30 innovative lægemidler fra udenlandske medicinalselskaber og ventes i år ifølge konsulentfirmaet McKinsey & Co. at overgå sidste års rekord på 40 godkendelser. I 2016 godkende Kina blot tre lægemidler fra udenlandske medicinalselskaber.

De vestlige medicinalselskabers fremgang i Kina skyldes blandt andet, at flere velhavende kinesere har råd til at dække omkostningerne ved behandling samt en beslutning fra Kinas regering om at betale en del af medicinomkostningerne.

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier