MedWatch

Vaccinefirma fra Nordsjælland solgt for 500 mio kr

Et dansk selskab, som producerer hjælpestoffer til vacciner, er solgt for mere end 500 mio. kr. til en britisk koncern, der nu indlemmer selskabet i sin life science-division.

Foto: /Ritzau Scanpix/Reuters/Dylan Martinez

Det danske selskab Brenntag Biosector, som udspringer af et 80 år gammelt projekt fra Statens Serum Institut, er solgt til britiske Croda for 65 mio. pund, cirka 540 mio. kr.

Brenntag Biosector er i dag en del af den tyske storkoncern Brenntag og arbejder inden for både humane og veterinære vacciner, hvor selskabet producerer adjuvanter - hjælpestoffer - udviklet til at fremme effekten af vaccinerne.

Produktionen er kernen af forretningen og ligger i Frederikssund i Nordsjælland, mens hovedkvarteret er placeret i Ballerup.

Ifølge moderselskabets Brenntags kommunikationsafdeling sker salget, fordi det ikke længere passer ind i virksomhedens fokusområder, men selskabet understreger, at det ikke er ensbetydende med, at det opgiver sit engagement inden for farma.

"Biosector fokuserer på udviklingen og produktionen af adjuvanter, mens Brenntags kerneforretning angår distributionen af kemiske produkter og ingredienser og relaterede services. Det er derfor, Brenntag har besluttet at sælge," lyder det i en mail til MedWatch, og Brenntag vil derfor fortsat også beskæftige sig med distribution af produkter til medicinalindustrien.

Det tyske moderselskabet ønsker ikke at oplyse, hvor stort det danske site er, eller hvor mange personer, det danske datterselskab beskæftiger. I det danske selskab seneste årsrapport fra 2017 fremgår det dog, at der er gennemsnitligt 90 ansatte i virksomheden.

Finder hjem i ny life science-division 

I Biosector overtager Croda et selskab, som har været et par svingende år igennem.

Fra 2016 til 2017 faldt omsætningen i Brenntag Biosector fra 122 mio. kr. til 82 mio. kr., hvilket ifølge årsrapporten skyldtes, at kunderne havde opbygget ekstra lagerbeholdning, ligesom konkurrencepresset på området var forøget væsentligt.

Hos Croda er man ikke desto mindre begejstret for handlen.

"Biosector er stærkt aktiv i en hurtigtvoksende sektor af høj værdi i det globale medicinalmarked. Sammen med et erfarent team af høj kvalitet medbringer Biosector beskyttede teknologier i verdensklasse og ledende produktionsfaciliteter," lyder det i en kommentar fra Steve Froots, adm. direktør for Croda, og understreger, at Biosector fortsætter med at blive ledet af det samme team som hidtil.

Croda har hjemme i Yorkshire i Nordengland og beskæftiger mere end 4000 medarbejdere på verdensplan inden for produktion og salg af kemiske produkter til en række industrier, herunder farmaindustrien.

Biosector vil blive integreret i selskabets life science-division, hvor Crodas hold af life science-folk skal hjælpe til at accelere udviklingen af Biosectos pipeline af adjuvantsystemer, ligesom Crodas salgsorganisation også skal accelere salget af produkterne.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier