MedWatch

Novartis tumler med nye forsikringsmodeller til genterapier

Sammen med en række genforsikringsselskaber er Novartis gået til tegnebrættet for at finde en løsning på betalingen af de ultradyre nye terapier, som er begyndt at komme på markedet.

Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP)

Genforsikringsselskaber kan måske være nøglen til, hvordan man skal få råd til de enormt dyre, nye genterapier som medicinalindustrien så småt er begyndt at sende på markedet. Genterapier mod eksempelvis kræft eller særlige former for muskelatrofi, som kan sænkes markant eller helt kurere sygdommene hos patienterne.

Det mener Novartis i hvert fald.

Ifølge en artikel i Financial Times har den schweiziske medicinalkoncern gang i snakke med flere genforsikringselskaber, der agerer bagkant for konventionelle forsikringsselskaber l i tilfælde af ekstraordinære eller katastrofale begivenheder.

Og mens det altså er en model, som gerne bruges i forhold til naturkatastrofer, så er flere genforsikringsselskaber begyndt at gøre deres entre på sundhedsområdet. Og Novartis mener altså også, at de kan have gavn i at hjælpe de offentlige sundhedsystemer med at bære den finansielle byrde i tilfælde af, at eksempelvis et barn rammes af et katastrofalt, livstruende forløb.

De nye terapier kræver som regel kun en enkel behandling, men de koster så også langt mere end mere traditionelle terapier koster. Det har gjort flere sundhedsmyndigheder nervøse for de fremtidige omkostninger, men flere selskaber er på vej med nye genterapier, og som sådan har medicinalindustrien også behov for at afsøge nye finansieringsmuligheder.

"Jeg ser det som at vi leverer kurer, leverer transformation. og hvis vi kan levere transformation, så bliver jeg nødt til at tro på, at vi vil finde en passende værdisætning," lyder det far Vas Narasimhan.

Novartis' genterapeutiske Spinraza-rival kan blive godkendt til foråret

Express Scripts vil være eksklusiv distributør af dyre genterapier mod hæmofili 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier